Keksiukai su aviečių uogiene ir marcipanu

Jau skaitėte, kad neseniai buvo mano sesės gimtadienis. Tai progai nutariau iškepti keksiukus, nes jie pasirodė labai skanūs ir puošnūs. Be to, dar turėjau marcipaninės masės likusios nuo saldainių gamybos 🙂 Receptą radau čia. Tiems, kas mėgsta marcipaną, tai tikras skanumėlis 🙂

IMG_3534
  • 200 g marcipanų masės
  • 12 a. š. aviečių džemo
  • 2 puodelių miltų
  • 2/3 puodelio cukraus
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 puodelio pieno
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1/4 a. š. migdolų ekstrakto
  • 2 a. š. kokoso drožlių
  • migdolų drožlių pabarstymui

Pradžioje paruošiam keksiukų įdarą. Marcipaninę masę padaliname į 12 dalių. Iš kiekvienos padarom rutuliuką, į kurio vidurį įdedam po šaukštelį aviečių džemo. Mano marcipaninė masė nebuvo labai paslanki lipdymui, todėl rutuliukai gavosi nesandarūs ir dalis džemo išsiveržė iš keksiukų, bet manau, nuo to jie pasidarė tik gražesni 🙂

Išplakam kiaušinį su cukrumi. Sudedam vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską ir migdolų ekstraktą. Ištirpinam svietą, supilam į mišinį. Paskui bemaišydami po truputį pilam tai miltus, tai pieną, kol sunaudojam visus ir išmaišom iki vientisos masės. Įberiam kokoso drožles ir išmaišome.

Keksiukų kepimo skardą išklojam vienkartinėmis popierinėmis formelėmis ir išpilstom į jas pusę tešlos. Į kiekvienos formelės vidurį sudedam po marcipaninį rutuliuką. Išpilstom likusią tešlą. Pabarstom migdolų drožlėmis.

Kepam iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, arba kol gražiai apskrus.

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Keksiukai su aviečių uogiene ir marcipanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *