Braškinis keksas

Mano braškinis apsėdimas tęsiasi. Šį kartą – braškinis keksas. Pagaminamas lengvai kaip du kart du. Minkštas, purus ir braškės jame maloniai nustebino (nors manau, puikiai tiks ir kitos uogos). Kažkaip anksčiau valgydavau tik šviežias braškes ir aišku, uogienę. Bet šiais metais vis daugiau eksperimentuoju, dauguma eksperimentų, kaip ir šis pasiteisina 🙂

Kekso formai reikės:

  • 115 g minkšto sviesto (nemėgstu, kai sviesto kiekis nurodomas puodeliais…)
  • 1 puodelio cukraus
  • 115 g mascarpone sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
  • 2 puodelių miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 puodelio kefyro
  • 1 1/2 puodelio braškių

Minkštą sviestą sutriname su cukrumi. Įmaišome mascarpone sūrį ir išplakame iki vientisos masės. Po vieną įplakame kiaušinius. Įmaišome vanilės ekstraktą.

Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausus ingredientus suberiame į tešlą. Maišome tik tiek, kad neliktų miltų gumuliukų. Jokiu būdu nepermaišome.

Supilame kefyrą ir vėl viską trumpai maišome.

Nuplautas ir nusausintas braškes supjaustome griežinėliais ir įmaišome į tešlą.

Kekso formą patepame sviestu, supilame į ją tešlą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Skanaus 🙂

Receptas iš čia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.