Bandelės su vyšniomis

Smagu jausti, kad tobulėji. Pasirodo, ne tik susidraugavau su mieline tešla, bet sugebu pati improvizuoti 🙂 Dar smagiau žinoti, kad dar tikrai yra ką išbandyti, kur tobulėti. Vienas iš tokių tobulinamų dalykų – nuotraukos. Yra daug blogų, kurių nuotraukomis žaviuosi. “Žaidimų aikštelė”, “Savaitgalio rendezvous”, “Duonos ir žaidimų”, man tai ne tik skanus maistas, bet ir menas 🙂 Kiekvienas iš šių blogų turi savo išskirtinį stilių, o man savo dar teks surasti. Šį kartą, bandžiau bandeles pateikti kitaip negu visada, Jums spręsti, gerai tai ar blogai :))) Taigi, Jūsų teismui gardžios bandelės su vyšniomis ir šokoladu. Puikus būdas pabaigti per žiemą nesunaudotas šaldytas vyšnias 😉

Tešlai reikės:

  • 4 v. š. cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 40 g sviesto
  • 1/2 apelsino žievelės
  • 1 kiaušinio
  • 260 g miltų
  • 150 ml pieno
  • 3 g sausų mielių

Įdarui reikės:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 300 g šaldytų vyšnių
  • 3 v. š. cukraus

Mediniu šaukštu gerai ištriname sviestą su cukrumi ir druska. Įmaišome lengvai išplaktą kiaušinį ir apelsino žievelę, išmaišome iki vientisos masės.

Persijotus miltus sumaišome su sausomis mielėmis. Pašildome pieną. Pakaitomis pilame į tešlą pieną ir miltus, maišome (aš visa tai dariau elektriniu maišytuvu. Pradžioje antgaliais skirtais plakimui, vėliau antgaliais tešlai). Maišome tol, kol tešla sušoks į kamuoliuką. Vėliau pabarstome stalą miltais ir dar apie 15 min minkome rankomis. Reikia, kad tešla taptų lengvai minkoma ir elastinga (minkant, karts nuo karto, vis pabarstydavau miltų ant stalo, bet čia svarbu nepadauginti, nes tešla gali tapti per kieta).

Aliejumi ištepame didelį dubenį ir ten įdedame tešlą, kad ji augtų ir didėtų. Uždengiam dubenį virtuviniu rankšluosčiu, kad nedžiūtų ir padedam šiltai, kad tešla kiltų (pasinaudojau patarimu ir dubenį įdėjau į kriauklę su šiltu vandeniu. Tešla kuo puikiausiai iškilo).

Kol tešla kyla, mažame puode užkaičiame vyšnias su cukrumi. Kaitiname, kol cukrus ištirps ir vyšnios suminkštės. Išimame vyšnias, jas lengvai paspaudžiame, kad nebūtų labai šlapios, išsiskyrusias sultys supilame atgal į puodą. Kaitiname tol, kol sirupas šiek tiek sutirštės.

Kai tešla padidės dvigubai, plonu aliejaus sluoksniu patepame paviršių ant kurio kočiosime tešlą ir kočėlą, kad tešla nekibtų (tešlos antrą kartą neminkyti!) ir iškočiojame 2 cm storio stačiakampį. Stengiamės tešlos nekočioti labai plonai, nes iškepęs pyragas bus labai kietas. Tešlos kvadratą apibarstome smulkintu šokoladu ir vyšniomis.

Tešlą atsargiai susukam į ritinį, labai nespaudžiant. Supjaustome į 9 gabalėlius ir išdėliojame aliejumi išteptoje kepimo skardoje (mano 23 cm x 23 cm) paliekant tarpus, nes kepdama tešla labai gražiai išsiplės.

Paliekame paruoštus ritinėlius uždengtus rankšluosčiu 75 – 90 min kambario temperatūroje, kad padidėtų dvigubai ir beveik susiliestų vienas su kitu.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180°C ir kepame ~30 min arba ilgiau, kol bandelės gražiai pagels.

Ištrauktas iš orkaitės bandeles, 10 min paliekam pravėsti, o paskui apipilame vyšnių sirupu.

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Bandelės su vyšniomis

  1. Viktorija

    >Tikrai su šviežiomis vyšniomis būtų dar skaniau, bet kol jų nėra tiks ir šaldytos 🙂
    Ačiū 🙂

    Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.