Orkaitėje kepti blynai su obuoliais ir rozmarinu

Šį receptą, sugalvojau pirmam žurnalo “°C” numeriui. Ilgai mąsčiau, ar verta, dar kartą skelbti tinklaraštyje receptus, jau publikuotus žurnale. Galiausiai nusprendžiau, kad visgi patogu viską turėti vienoje vietoje.

Šia receptas – viena iš olandiško blyno variacijų. Tik su lengva rozmarino gaidele ir keptas keksiukų formoje. Juk kartais, taip smagu ryte patingėti, ir nestovėti prie viryklės…

Dviem porcijoms reikės:

  • 125 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 125 ml miltų
  • 2 v. š. cukraus
  • 15 g sviesto
  • 1 obuolio
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • rozmarino šakelė (~ 5 cm)

Įkaitinamekite orkaitę iki 200°C temperatūros.
Nulupkite obuolį, išimkite sėklas. Supjaustykite jį skiltelėmis. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite rudąjį cukrų. Kai cukrus ištirps, sudėkite obuolius ir rozmarino šakelę. Kepkite, kol obuoliai suminkštės. Išimkite rozmarino šakelę.

Dubenyje paruoškite tešlą. Kiaušinį išplakite su dviems šaukštais cukraus, suberkite miltus, išmaišykite. Supilkite pieną, vėl gerai išmaišykite.

Dvylika keksiukų formelių ištepkite sviestu (jei naudojate silikonines formeles, to daryti nereikia). Sudėkite į jas obuolių skilteles. Ant jų užpilkite tešlą.

Kepkite 20 – 25 minučių, kol blynai taps auksinės spalvos.

Skanaus 🙂

Receptas ruoštas žurnalui “Debesys”.

6 thoughts on “Orkaitėje kepti blynai su obuoliais ir rozmarinu

  1. Tadas

    Blynukai atrodo puikiai, tik pavadinime ir raidziu truksta ir nosiniu per daug.

    P.S. Ir reiktu susitvarkyti komentavimo sistema. Komentaro nepaskelbe, kol nesuvedziau elektroninio pasto ir svetaines. Svetaines net neturiu, o pasta, kodel ji butina vesti vien del to, jei jusu spausdinimo klaida pavadinime noriu nurodyti. Tada kokiu 10 kartu vedziau pavyzdy duotus zodzius. Visu pirma, vis kazkokius hierogslifus ismeta, arba kur iskaityti neimanoma. O dar kai zodziai 2, tai isvis pataikymo tikimybe menka. Galu gale, kai is 10 karto atitaikiau raides, isnyko mano komantaras, ir vel ji turejau rasyti is naujo. Daznai komantuoju maisto blogus, bet tokio komplikuoto komentavimo dar nebuvau sutikes.

    Reply
  2. Viktorija Post author

    Tadai, ačiū už pastebėtas klaidas. Matyt, reikėjo eiti miegoti, o ne į blogą rašyti 🙂

    Taip pat, ačiū už kritiką. Būtinai peržiūrėsiu svetainės komentavimo mechanizmą ir pabandysiu jį padaryti kuo paprastesnį.

    Reply

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.